Kako očistiti svoje seksualne igračke a da ih ne oštetite

Zašto?

Bilo da su vaše igračke za solo igru ili igra parova, važno je da ih održavate čistima. Ne samo da biste sprečili prenošenje bilo kakvih infekcija između partnera i zaštitili sebe od nevolja sa nagomilavanjem bakterija, već i da biste bili sigurni da one traju što je duže moguće i da ušdetite svoj novac. Profesionalni savet – ako redovno delite igračke koje se mogu ubaciti, kondomi su najlakši način da smanjite rizik od prenošenja. Samo se pobrinite da promenite i stavite novi kondom između deljenja. Igračke koje su pravilno očišćene nakon svake upotrebe, dugoročno će vam bolje služiti. Zapamtite, nisu svi materijali za igračke jednaki, neki zahtevaju drugačiji tretman kako bi bili bezbedni za upotrebu.

Kako?

Postoji dosta različitih načina da održavate svoje igračke čistima i u velikoj meri zavisi od materijala od kojeg su napravljene. Uverite se da znate sa čime se igrate pre nego što je potopite u kipuću vodu, jer bi to moglo da uništi igračku.

Prvo, hajde da razgovaramo o materijalima

Guma

Na nesreću vaših rupa, guma je prilično porozna (što znači da ima mnogo sićušnih rupa i džepova na svojoj površini) – što ih čini teškim za pravilno čišćenje. To bi takođe moglo značiti da sadrže ftalate (hemikalije koje mogu biti jako loše za vas ako se iscure u vaše telo), pa stručnjaci preporučuju korišćenje kondoma sa gumenim igračkama – da, čak i sa sobom.

Staklo

Najvažnija stvar kod čišćenja staklenih igračaka je da ih ne mešate sa drigim igračkama, koje mogu da izdrže mnogo više toplote. Standardne staklene igračke nisu porozne, što ostavlja manje rupa za skrivanje stvari koje bi mogle da se sakriju i rastu – tako da su topla voda i vaš standardni sapun za ruke vaš izbor.

Silikon

Jedan od najsvestranijih materijala za igračke kada je u pitanju čišćenje. Silikon je tvoj prijatelj. Ipak, morate pažljivo postupati s tim. Silikon se može staviti u ključalu vodu na 5 minuta, staviti u mašinu za pranje sudova (u gornjoj rešetki) ili oprati u toploj vodi sa antibakterijskim sapunom. Ključna stvar koju treba imati na umu je: ako ima mehaničke delove (tj. vibraciju umesto dildo-a), budite malo pažljiviji, nemojte ga stavljati u mašinu za pranje sudova ili potpuno potapati u kipuću vodu – odlučite se za metodom sapuna i tople vode i pokušajte da sprečite mehaničke delove (posebno ako nisu smešteni u hidroizolaciju) od potpunog potapanja. Ne želite da svoju vibrirajuću mašinu za orgazam od 150 eura pretvorite u stacionarni dildo!

Koža

Koža se može koristiti za pravljenje mnogih seksi stvari, ali pretpostavljamo da je u ovom kontekstu verovatno da govorimo o nečemu što se koristi za igru udarca ili bičevanje (udaranje i bičevanje). Obrišite kožne proizvode vlažnom krpom natopljenom sapunom i pazite da ih ne natopite ili potopite.

Nerđajući čelik

Još jedan divno neporozni materijal za istraživanje vaših otvora. Ako je vaša igračka od nerđajućeg čelika pričvršćena za električni uređaj ili uopšte uključuje struju – koristite samo toplu vodu sa sapunom i vodite računa da ne potopite nikakve električne komponente (očigledno se uverite da je i ona isključena!). U suprotnom, možete ih prokuvati ili staviti u mašinu za pranje sudova kao sa silikonom. Samo ih nemojte ponovo koristiti dok se ni ne ohlade (jao)!

Plastika

Ako imate igračku od očvrsle plastike, očistite je antibakterijskim sapunom i toplom vodom. Međutim, nemojte ih kuvati – ekstremne temperature iskrivljuju plastiku i mogu izazvati ispiranje hemikalija.

Sušenje

Veliki deo osiguravanja da vaše igračke ostanu bezbednije i da traju duže jeste da se pobrinete da se pravilno osuše pre skladištenja. Koristite čist peškir ili papirne ubruse i tapkajte ga. Ako želite da ih ostavite da se potpuno osuše, pazite da ih ne ostavljate samo na otvorenom, jer će mokra igračka pokupiti svu prašinu u vašoj kući i napraviti slatku malu jaknu koju ćete morati ponovo oprati. Držite ih pokrivene u peškirima i ne vraćajte ih u skladište dok se potpuno ne osuše.

Call Now Button