Šta su Kegelove loptice?

Kegelove loptice su male ponderisane loptice koje se guraju unutar vagine. Koriste se za jačanje mišića dna karlice dok se rade vežbe za karlično dno (poznate i kao Kegelove vežbe). Takođe se mogu koristiti za povećanje seksualnog zadovoljstva tokom solo igre ili sa partnerom tokom seksa (1,2). Kegel lopte dolaze u različitim materijalima, težinama i veličinama tako da možete odabrati težinu koja vam odgovara. Oni se kreću od veličine mermera do 2 inča u prečniku.

Postoje značajni rizici upotrebe Kegelovih loptica. Na primer, postoji rizik od infekcije ako vaše ruke ili lopte nisu čisti kada ih koristite. Ako se koriste previše ili nepravilno, mogu izazvati bol, nelagodnost, pa čak i vaginalno suzenje. Samo iz ovih razloga, preporučuje se razmatranje neinvazivnih tretmana za jačanje karličnog dna.

Kako ubaciti Kegelove lopte

Ubacivanje Kegelovih loptica može biti zastrašujuće, posebno kada to uradite prvi put. Ali ne brinite, pokrili smo vas ovim korisnim uputstvima:

Stavite lubrikant na bazi vode na Kegelovu loptu i na spoljašnju stranu vagine da biste olakšali težinu (koristite koliko vam je potrebno, dame)

Lezite na leđa, razdvojite se i opustite noge

Ubacite prvu Kegelovu loptu u svoju vaginu

Ako vaša Kegel lopta ima više od jedne težine, nastavite da gurate lopte u vaginu (gurajte ih samo onoliko koliko vam je udobno)

Uobičajeno je da Kegelove loptice imaju petlju ili kanap na kraju. Ostavite ovo izvan svoje vagine jer ćete to koristiti da ih izvučete

Kada se Kegelove loptice nađu u vašoj vagini, zategnite mišiće karličnog dna – trebalo bi da osetite kako se loptice podižu dok stežete.

Zadržite stisak pet sekundi, a zatim se opustite pet sekundi.

Nastavite da ponavljate stiske pet puta zaredom da biste završili jedan set. Možete da uradite do tri seta dnevno.
 Kako ukloniti Kegelove kuglice

Uspeli ste da ih ubacite, uradili ste vežbe za karlicu, a sada želite da uklonite svoje Kegelove loptice, hajde da vas pričamo o tome (1,2):

Lezite i udobno se smjestite.

Možda ćete želeti da dodate više podmazivanja oko otvora vagine da biste olakšali Kegelove loptice.

Polako povucite kanap ili omču na ulazu u vaginu i tegovi bi trebalo da iskliznu.

Ako vaše Kegelove loptice nemaju prikačen kanap, sledite ove korake:

Stanite sa stopalima šire od rastojanja kukova.

Spustite se u čučanj položaj.

Gurnite loptice (razmislite da izbacite tampon).

Ako Kegelove kuglice ne klize lako, ne paničite i pokušajte ovo:

Stavite više maziva oko ulaza u vaginu.

Hodajte, skačite ili kašljajte kako biste podstakli mišiće da se skupe i oslobode.

Bilo da radite vežbe za karlično dno sa ili bez Kegelovih loptica, moraćete da radite mnogo njih svakog dana da biste primetili jačanje mišića karlice. Ovo zahteva posvećenost i posvećenost i, kao što svi znamo, pokušaj da se vežbe uklope u užurbanost svakodnevnog života nije uvek lako.

Karolina Sex Shop Beograd pruža širok asortiman najvalitetnijih sex igračaka. Diskrecija zagarantovana !!!

Call Now Button