Više od fantazije – Šta je BDSM?

Iako postoji mnogo verzija seksualnih interesovanja, malo je onih koje su toliko pogrešno shvaćene kao BDSM. Zato smo smatrali da je vreme da malo obiđemo temu i predstavimo o čemu se zapravo radi.

Ako ste već iskusni u BDSM-u i znate sve njegove trikove, nećete se suočiti ni sa čim novim, ali vredi pročitati, jer ćete možda moći da dobijete nove ideje.

Suština BDSM-a je da učesnici seksualnog čina sa dva ili više karaktera nisu ravnopravni: aktivna strana je dominantna koja daje uputstva, poznata kao dom ili domina, a druga strana je pokorni i poslušni pasiv pod ili sluga.

Šta znači BDSM?

BDSM je neka vrsta zbirnog naziva, gde slova označavaju različite seksualne aktivnosti, a to su: Vezanje i disciplina, Dominacija i pokornost znače dominaciju i potčinjavanje, a Sadizam i mazohizam uključuje sadizam i mazohizam.

Kada je reč o BDSM-u, seksualni čin ovde igra samo malu ulogu, pa su dodaci neophodni za ovu vrstu seksualnog zajedništva, od kojih se može dobiti sve od najsuzdržanijih do najgrubljih.

Seksualna igra uloga često dolazi pod predrasude u odnosu na sadomazohizam. Odnos nije samo gaženje druge strane ili nanošenje bola podređenoj strani. „Prave“ BDSM igre profesionalni igrači i njihovi pratioci često nazivaju seansama, gde se igra uloga igra na višem nivou, jer je sastavni deo samog čina. Alati seksualnog fetišizma su neophodni, pa se tipična odeća od kože ili lateksa, čizme, rukavice i maska za oči pojavljuju tokom igre kao osnovni dodaci. A slede konopci, bičevi i maske…

Iako maske za oči same po sebi nisu BDSM pribor, one se i dalje popularno koriste tokom seksa. Ako naš partner ide toliko daleko da ga liši vida za vreme trajanja čina, to je s jedne strane znak poslušnosti zbog upućivanja na aktivnu stranu, a sa druge strane veoma erotično, jer prinuđen je da se oslanja samo na svoja čula umesto na vizuelnost. Dominantna stranka radi šta hoće sa nosiocem maske za oči, a da ne može da ih vidi. Ima nečeg sumnjivog, uzbudljivog i izazovnog u tome, uzbuđuje mnoge ljude i napaljuje ih čak i pre bilo kakvog fizičkog kontakta.

Pored maski za oči, važnu ulogu imaju razni bičevi  koji su posebno pogodne za ljubitelje pohotnog bola. Ovi proizvodi su takođe pogodni za sadomazohizam. Ovo je već deo divlje erotike. Proizvodi se često nalaze odvojeno i u kompletu, za ljubitelje senzualnog bola i ranjivosti. Snaga i veličina udarca se uvek može prilagoditi i uvek zavisi od praga bola pojedinca.

Da li ste znali?

BDSM nije isto što i izazivanje ili trpljenje bola! Da, postoje BDSM igre koje uključuju bol, ali to nikako nije obavezan element!

A ako je prisutan, služi seksualnom zadovoljstvu obe strane, a ne samo one koja izaziva bol. BDSM igra uloga ne znači nužno strog i grub odnos gospodara i roba

Call Now Button